BITKI KUTUPHANE ARA

25 Haziran 2010 Cuma

Abies (Göknar) (A4) * Gümüş Göknarı

Gümüş göknarı (Abies concolor), çamgiller (Pinaceae) familyasından doğal olarak Kuzey Amerika'nın batısında yetişen göknar türü.
Morfolojik Özellikleri:
35-45 m kadar boylanır. Gövde açık renkli ve pürüzlü dallar yanlara doğru horizantal çıkar. Hafifçe aşağıya doğru eğiktir. Dallar topraktan tepeye kadar ve çok sıktır.
Kozalaklar 10 uzunluktadır. İğne yapraklar diğer türlere oranla daha uzun 2.5-6 cm, mavimsi gri renkli alt ve üstte mavimsi beyaz çizgiler vardır.
Ekolojik Özellikleri:
Güneşli ve yarı gölge alanlarda kuru kumlu, killi topraklarda iyi gelişir. Toprak isteği bakımından daha az seçicidir. Yavaş büyür.
Alt türler:
• Abies concolor subsp. concolor
• Abies concolor subsp. lowiana

1 yorum:

  1. "bitkiselhaber" adı tescillidir. Tescilli isim hakkımızı kullandığınız için suç işlemektesiniz. Googleye ve yetkili mahkemelere durumu bildirmeden önce size bilgi vermeyi uygun gördük. "bitkiselhaber" adını kullandığınız blogspot kapatmazsanız avukatımız hakkınızda gerekli işlemi yapacaktır bilginize.
    bitkiselhaber@gmail.com adresini bilgilendirin.
    ( Bu açıklamayı yapmaktaki nedenimiz, konu hakkında bilgim yoktu, suçu işlediğimi bilmiyordum gibi mesnetsiz ifadelerle karşılaşmamak adına BUNU BİR TEBLİGAT olarak kabul edin.)

    YanıtlaSil